Bästa väckarklocka för svårväckta

Bäst i Test – Väckarklockor för svårväckta (Topp-5)

Är du en individ som ofta har svårt att ta sig upp ur sängen under morgonkvisten och på grund av det ofta kommer försent till dina dagliga aktiviteter? Kanske är du även en flitig användare av ”snooze”- funktionen och upplever den som morgonens höjdpunkt? 

Om du känner igen dig i en av dess beskrivningar så vill vi understryka att du inte är ensam om det hela. Faktum är att i takt med att denna guide skrivs så upplever miljoner människor ovannämnda svårigheter!

Just ”snooze”-missbruket är ett fenomen som breder ut sig runt om i världen, något som tyvärr resulterat i att miljoner likasinnade haft svårt att ta sig upp ur sängen för egen hand. Som ett led i att hjälpa dig stävja det hela så kommer vi i denna guide att presentera de 5 bästa väckarklockorna för svårväckta under 2024 vilka specifikt designats för sitt ändamål – att få dig att vakna.

Dessa genomtänkta och funktionella väckarklockor säkerställer att du aldrig mer får en chans till att missbruka ”snooze”-funktionen, samtidigt som de bokstavligt tvingar dig att stiga ur sängen – oavsett hur gärna du vill ligga kvar!

Bäst i test – Topplistan:

🥇 Bellman & Symfon Pro inkl. vibratorpuck

Bellman & Symfon Pro

Bellman & Symfon Pro är en klocka lämpar sig perfekt för alla de svårväckta men kan vid behov även användas i form av en traditionell väckarklocka. Produkten har designats med en vibrator i kombination med en exceptionell hög volym (högre än 100 dB) inklusive en stilren nattlampa med blixtljus.

Larmsignalen har en förkonfigurerad frekvens i form av 950-3000 Hz, något som rent konkret innebär att ljudet framhävs med råge även om användarens hörsel inte kan uppfatta högre toner för närvarande på grund av sjukdom eller dylikt.

Backup-batterierna som medföljer enheten används för att driva väckarklockans huvudfunktioner vilka återges i form av larm, nattlampa, vibrator och blixtljus. Själva reservbatteriet utgörs utav 4x medföljande AA-batterier, vilka för övrigt är laddningsbara.

Själva laddningen av backup-batteriet sker per automatik i form av den strömadapter som medföljer väckarklockan. Denna modell har varit föremål för en rad toppbetyg hos en rad auktoritära recensenter, där även många användare vittnar om att det praktiskt taget är omöjligt att försova sig när denna enhet återfinns på sängbordet.

Väckarklocka för svårväckta – Bellman & Symfon Pro

 • En ytterst hög larmsignal (över 100 dB) som även växlar mellan olika ljudfrekvenser.
 • Ackompanjeras av en stilren nattlampa inkl. en användarvänlig blixtljusfunktion.
 • Den diskreta vibratorpucken är avsedd att placeras under användarens huvudkudde.
 • Väl synliga klocksiffror med en konfigurerbar och behaglig bakgrundsbelysning.
 • Batteribackup som automatiskt laddas via den medföljande strömadaptern.
 • Mått 12 x 11x 9 cm

Bästa pris hos:

🥈 Bellman & Symfon Vibio med vibration

Bellman & Symfon Vibio

Bellman & Symfon Vibio är en väckarklocka för svårväckta som bygger på en annan teknik där individen i fråga väcks med hjälp av en vibration, istället för att enheten projicerar höga ljud som ofta är fallet hos snarlika produkter.

Produkten lämpar sig perfekt för alla de vilka har svårt att vakna upp morgonkvisten vilka även har en nedsatt hörsel, samtidigt som de även önskar låta de andra inneboenden i hushållet att fortsätta sova vidare.

Själva klockan är tänkt att placeras under kudden, där larmet konfigureras form av en kostnadsfri app som i sin tur stödjer de flesta plattformar som återfinns på marknaden. Appen i fråga är både intuitiv och användarvänlig där du bland annat kan välja att ställa in tiden för larmet, vibrationsstyrkan samt intervallet för snooze-funktionen.

Detta är dock inte allt utan produkten kan även konfigureras för att vibrera under inkommande samtal eller vid andra notifieringar. 

Bellman & Symfon Vibion har en drifttid upp till 10 dagar. Produkten levereras med en USB-kabel, vilket innebär att väckarklockan kan laddas via alla de enheter som har stöd för denna typ av uttag.

Det hela ackompanjeras även av två dioder vilket ger en indikation gällande statusen för batteriet där man även kan använda sig av en behändig på/av-knapp för att enkelt kunna stänga av väckarklockan vid behov.

Varför ska du köpa Bellman & Symfon Vibio?

 • En tyst väckarklocka som projicerar kraftfulla vibrationer utan påtagligt ljud.
 • Enheten styrs med hjälp av en app som stöds av de flesta plattformar.
 • Har blixtljus ökat chans att vakna
 • Väckarklockan har byggts med en imponerande drifttid i form av 10 dagar.
 • Appen kan konfigureras för att låta väckarklockan vibrera vid inkommande samtal.
 • Specifikt framställd för individer vilka för närvarande har en nedsatt hörsel.

Bästa pris hos:

🥉 Sonic Bomb väckarklocka med extremt hög larmsignal

Sonic Bomb

Sonic Bomb väckarklockan är inget för de med känslig hörsel. Vid aktivering av larmet så producerar enheten ett ljud på 85 dB, något som i sin tur ligger i paritet med de ljudnivåer vilka återges under en rockkonsert!

Lyckligtvis så har tillverkarna gjort det möjligt att ställa in ljudnivån i form av ett spann från 0-85 dB, något som i sin tur innebär att du kan modifiera det hela efter eget bevåg utan att riskera en smärre chock vid uppvaknandet.

En annan intressant och intuitiv funktion som väckarklockan utrustats med återges i form av ett ihärdigt och frekvent blinkande som i sin tur projiceras vid aktivering av larmet.

Detta är dock inte allt utan den medföljande vibratorpucken som du förväntas placera under kudden (eller madrassen) kommer aktiveras i exakt samma tidpunkt varav den återger kraftfulla vibrationer som ett led i att förstärka hela uppvaknandet.

Det finns en rad olika funktioner vilka du kan konfigurera som ett led i att anpassa väckarklockan för just dina behov. Några av de mer påtagliga återfinns i form av tiden för snooze, larmet, ljudtonen och den redan nämnda volymstyrkan.

Som om det inte vore nog så kan du även gardera dig själv genom att ställa in två olika larm, vilka i sin tur kan konfigureras med olika inställningar. Väckarklockan drivs med hjälp av en nätadapter men har även utrustats med en batteribackup i form av ett 9V batteri.

Varför ska du köpa Sonic Bomb?

 • 4,5 av 5,0 i betyg baserat på över 300+ användare
 • En hög larmsignal på 85 dB (i paritet med ljudet som produceras vid en rockkonsert).
 • Väckningsfunktionerna kan konfigureras för att passa dina personliga preferenser.
 • Möjligheten att ställa in dubbla larm i kombination med olika väckningsfunktioner.
 • En backup-batteri finns inbyggd i form av 9V som aktiveras om strömmen skulle gå.
 • Den medföljande pucken vibrerar frenetiskt under kudden vid aktivering av larmet.

Bästa pris hos:

Philips Wake-up light Väckarklocka

Philips Wake-up light väckarklockan är en väldesignad och genomtänkt produkt som utrustats med en inbyggt FM-radio. Vid aktivering av larmet så spelar väckarklockan upp din förvalda radiostation samtidigt som enheten gravids höjer styrkan på ljuset upp till 200 lux under en period på 30 minuter.

Det hela är tänkt att låta dig vakna upp stillsamt och varsamt utan att du behöver uppleva en smärre chock med diverse höga ljud och blinkande funktioner (som många av de andra väckarklockorna i denna guide utrustats med).

När det kommer till valet av uppväckningsljudet så återges det hela i from av två behagliga och stillsamma fågelljud, vilka i sin tur mödosamt valts ut som ett led i att förstärka ett obehagligt uppvaknande.

Enheten har designats i en kompakt storlek och drivs med hjälp av en nätanslutande adapter. Ett stort minus är dock att väckarklockan saknar en batteribackup, något som i sin tur innebär att om strömmen går under tiden som du sover så kan du inte förlita dig på att Philips Wake-up light väcker dig i tid!

Sett till det hela så är produkten en fullträff för alla de som ej önskar bli uppväckta av höga ljud utan där men istället får möjligheten att i egen takt vakna upp och fånga dagen!

Varför ska du köpa Philips Wake-up light HF3519 ?

 • Larmet återspeglas i form av två konfigurerbara och exceptionellt stillsamma fågelljud .
 • Den stegrande ljuset ökar gradvis under 30 minuter till en ljusstyrka i form av 200 lux.
 • FM-radio som spelar upp den förvalda stationen vid aktivering av själva larmet.
 • Den kompakta designen gör att väckarklockan får plats i de flesta sovrum.
 • Väckarklockan har utformats specifikt för att efterlikna en soluppgång.

Bästa pris hos:

Philips Somneo Sleep väckarklocka

Philips Somneo Sleep

Philip Somne Sleep kommer med en rad avancerade auktioner vilka du kan konfigurera efter eget bevåg. Väckarklockan är designad för att efterlikna den effekt som produceras vid soluppgång där du får vakna upp din egen takt i form av ett ljus som gradvis ökar i takt med tiden.

Den varierande skenet har specifikt valts ut för att förbereda dig på att vakna upp, något som enligt studier ska bidra till att du upplever dig själv betydligt mer utvilad, samtidigt som du får en adekvat start på din dag.

Väckarklockan är avsedd att konfigureras via de knappar som återges på enheten. Dock så kan man även välja att konfigurera enheten genom att nyttja den kostnadsfria Philips-appen.

Appen i fråga har stöd för de flesta plattformarna och via den så kan du välja att ställa in tiden för larmet, definiera ditt förvalda ljustema, intensitet på ljuset men även styrkan hos de ljud som enheten projicerar. 

Om du trodde att detta var allt som denna avancera enhet har att erbjuda så trodde du fel! Via appen så har du även möjligheten att hålla dig uppdaterad gällande din rumsmiljö samtidigt som mottar adekvat tips på hur du kan förbättra din sömn.

Varför ska du köpa Philips Somneo Sleep?

 • Möjligheten att konfigurera ditt uppvaknande i form av ett behagligt naturljud.
 • Styr väckarklockan via den kostnadsfria Philips-appen med störd för de flesta plattformar.
 • Ämnar efterlikna den effekt som produceras vid en soluppgång i form av behagliga ljus.
 • Möjligheten att konfigurera in din favorit-radiostation som spelas upp vid aktivering av larmet.
 • Baserad på kliniska studier för att maximera möjligheten till ett obehagligt uppvaknande.

Bästa pris hos:

Slutsats

Vilken av dessa väckarklockor som du väljer i slutändan baseras främst på dina personliga preferenser. Om du är en person som trivs med att väckas i form av ett ljud som ligger paritet med den som återges under en rockkonsert så är Sonic Bomb väckarklocka den ideala valet för din del.

Om du istället föredrar att vakna upp långsam och varsamt där du istället ackompanjeras av behagliga naturljud så är Philips Wake-up light den väckarklocka som du bör sikta på att använda dig av.

I slutändan så måste du se till helhetsbilden och utvärdera de olika funktionerna i kombination med dina personliga preferenser innan du bestämmer dig för att välja en av de modeller som återspeglas i denna guide. Tycker du det är kul med prylar? Vi har även gjort en guide för hur du kan mäta din sömn.

Källor:

Kjell.se – omdömen från riktiga användare

Amazon.se – omdömen från riktiga användare

https://www.nytimes.com/wirecutter/reviews/best-sunrise-alarm-clock/

https://www.thespruce.com/philips-smart-sleep-wake-up-light-reviewzc-5090150

https://www.cnet.com/health/sleep/best-alarm-clock/

Liknande artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *