Bäst i test – Nackkudde (6 bästa valen)

Siri Andersson Skribent

Artikeln är skriven av
Siri Andersson, Ansvarig skribent, Sömnexpert

Att hitta rätt nackkudde är avgörande för att säkerställa en god sömn eller vila  samtidigt som du vill undvika obehag och stelhet i nacken. Vi har noggrant undersökt och testat olika modeller för att presentera den bästa nackkudden på marknaden.

Urvalet till vår bäst i test bygger på flera faktorer, inklusive komfort, ergonomi, materialkvalitet och användarvänlighet. Vi har också tagit hänsyn till olika sovstilar och individuella behov för att ge en bred och balanserad rekommendation.

Vi har testat nackkuddar med olika funktioner, såsom justerbara höjder, memory foam-teknologi och avtagbara och tvättbara överdrag för enkel rengöring. Vi har även tagit hänsyn till storlek och form för att se till att de passar de flesta sovpositioner.

För att kvala in som testvinnare ska kudden vara utformad för att ge optimalt stöd och avlastning för nacken. Den ska vara tillverkad av högkvalitativa material som ger en behaglig känsla och är hållbar nog för att klara av daglig användning.

Vi har också med en köpguide med tips och råd för att du enkelt ska hitta din favoritprodukt. Den modell som ger dig den ultimata avkopplingen och sömnen du förtjänar.

Topplistan – sammanfattning

Cabeau Evolution S3 – Bäst i test

Cabeau Evolution S3 är en ergonomiskt utformad resehuvudkudde som erbjuder en bekväm och stödjande komfort för nacken under resor. Kudden är tillverkad av högkvalitativa material som ger en mjuk och behaglig känsla mot huden. Den har också justerbara möjligheter för att ge bra passform. Det här är helt klart den bästa modellen just nu och vår testvinnare!

Smart fästanordning

Med den smarta funktionen ”Seat Strap System” kan kudden fästas på sätet, vilket förhindrar att den glider eller ramlar av under användning. Detta är särskilt fördelaktigt vid längre resor där komfort och stabilitet är avgörande. Speciellt viktigt kan det vara vid sömn för att ge god sömnkvalitet.

360-graders stöd för huvudet

Modellen erbjuder också ett 360-graders stöd för huvudet, vilket minskar trycket på nacken. Det bidrar till att undvika obehag och stelhet efter att ha sovit under resan. Nackkudden är också utformad för att hålla huvudet i en bekväm och anatomiskt korrekt position, vilket minskar risken för nackspänningar och muskelvärk.

Specifikationer

Längd: 24,1 cm
Bredd: 25,4 cm
Höjd: 12,7
Vikt: 329 gr
Tvättbar: Ja (överdrag)
Material: Minnesskum
Färger: Svart, Röd, Blå & mönster

För- och nackdelar med Cabeau Evolution S3

Fördelar

 • Hela 4,5 i betyg av 90+ kunder hos Outnorth
 • Hela 4,3 i betyg av 1900+ kunder hos Amazon
 • Ergonomisk design för bekvämt stöd
 • Justerbara möjligheter för individuell passform
 • Smart fästanordning för stabilitet under användning
 • Tvättbar för enkel rengöring

Nackdelar

 • Kan vara något hög för riktigt korta halsar

Köp här:

TALLGO  – Bästa budgetval

Tallgos resekudde är en kompakt och mångsidig modell som är bekväm och ergonomisk för resande. Med sin smarta design och högkvalitativa material är den idealisk för långa bilresor, flygresor och även kortare pauser under dagen.

Härligt minnesskum för bra komfort

Kudden är tillverkad av mjukt och andningsbart minnesskum, vilket ger en perfekt balans mellan stöd och komfort. De justerbara spännbanden gör det också möjligt att enkelt fästa kudden på säten eller nackstöd, vilket ger en säker och stabil placering.

Den har även en unik form som ger stöd åt nacke och huvud, vilket minskar risken för smärta och stelhet efter långa resor. Dessutom är den utformad för att främja en bra sovposition, vilket gör det möjligt att vila och slappna av under resans gång.

Användarvänlig och smidig

Nackkudden är också lätt att rengöra och underhålla. Den har ett avtagbart och tvättbart överdrag som håller kudden fräsch och ren.

En annan fördel med denna resekudde är den kompakta storleken och lätta vikten. Den kan enkelt packas ner i resväskan eller handbagaget utan att ta upp för mycket utrymme.

Specifikationer

Längd: 16 cm
Bredd: 16 cm
Höjd: 17, cm
Vikt: 272 gram
Tvättbar: Ja
Material: Minnesskum
Färger: Grå, Svart, Blå & Rosa

För- och nackdelar med TALLGO

Fördelar

 • 1:a i kategorien (4,3 i betyg) nackkuddar på Amazon
 • Optimal komfort med minnesskum
 • Kan sättas fast i säte med justerbara spännband
 • Formen ger utmärkt stöd åt nacke och huvud

Nackdelar

 • Själva delen längst bak i nacken kan vara något hög

Köp här:

Aidapt – Bästa med klassisk utformning

Aidapt nackkudde är en ergonomiskt utformad produkt som ger komfort och avlastning för nacken. Kudden är utformad för att stödja nacke och huvud i en optimal position under sömn eller vila. Den är också tillverkad av högkvalitativt material som ger en behaglig känsla mot huden.

Justerbar rem för anpassning

Trots att detta är ett budgetval har även denna modell en justerbar rem för individuella anpassningar. Remmen gör det möjligt att få en bekväm passform för olika halsstorlekar och sovstilar.

Kudden är också välkonstruerad och behåller sin form och stödjande egenskaper även efter upprepade användningar.

Lätt och enkel att ta med

En annan fördel med denna modell är dess portabilitet. Den är lätt och enkel att packa ner i en väska eller resväska, vilket gör den idealisk att använda både hemma och på resande fot.

Kudden är också lätt att rengöra så att den håller sig fräsch och hygienisk.

Specifikationer

Längd: 30 cm
Bredd: 27 cm
Höjd: 10 cm
Vikt: 300 gram
Tvättbar: Ja (överdrag)
Material: Minnesskum
Färger: Grå

För- och nackdelar med Aidapt

Fördelar

 • 4,5 i betyg hos Amazon
 • Lågt pris för hög kvalitet och funktioner
 • Ergonomisk för bra komfort och ger utmärkt stöd
 • Enkel att packa ner för resor

Nackdelar

 • Kan kännas något mer fast än andra modeller

Köp här:

FLOWZOOM – Bästa uppblåsbara

Denna produkt från FLOWZOOM kommer med en innovativ lösning för resenärer som letar efter optimal komfort under långdistansflygningar. Nackkudden har en unik smal nackbåge som eliminerar det problem som andra resekuddar har, med en för hög nackdel. Det justerbara hak- och sidostödet säkerställer att huvudet hålls rakt och ger maximal komfort när du sover sittande.

Unik H-form för bekväm position

En av de mest imponerande egenskaperna hos denna modell är den unika H-formen. Den erbjuder flera olika sovpositioner och gör att du kan hitta den mest bekväma positionen för en djup sömn under resan.

Med den smala nackdelen undviker kudden att huvudet trycks framåt, vilket är viktigt både under flygningar och bilresor.

Lättanvänd och praktiska tillbehör

Kudden är också extremt snabb att blåsa upp, med bara två andetag, på grund av den patenterade backventilen, vilket sparar tid och ansträngning. Dessutom är nackkudden lätt och kompakt, vilket gör den enkel att bära med sig överallt i den medföljande transportpåsen.

Med produkten ingår även andra praktiska tillbehör som ett tvättbart kuddfodral som är härligt sammetslen, en värmande huva med ljusskydd för ögonen och öronproppar.

Specifikationer

Längd: 34 cm
Bredd: 29 cm
Höjd: 20 cm
Vikt: 260 gr
Material: Uppblåsbar (100% Polyester)
Tvättbar: Ja
Färger: Grå, Svart, Blå

För- och nackdelar med FLOWZOOM

Fördelar

 • 4,3 i betyg hos Amazon från över 1400 användare
 • Smal nackbåge, perfekt för både korta och långa halsar
 • Unik H-form och justerbart hak- och sidostöd för rätt huvudposition
 • Enkel och snabb att blåsa upp
 • Flera användningsbara tillbehör ingår

Nackdelar

 • Inget minnesskum som formar sig efter kropp och sovposition
 • Tillbehören kan vara överflödiga för en del

Köp här:

Gentlepaw – Bäst nackkudde barn

Nackkudden JFAN 2-i-1-för barn är en enastående produkt som förtjänar beröm för sin design och funktionalitet. Kudden är speciellt utformad för att erbjuda maximal komfort och stöd för barnets nacke under resor eller vila.

Mjuk och sitter på plats

Den första imponerande funktionen är kuddens mjukhet. Den kan enkelt anpassas efter barnets behov och preferenser, tack vare spännbandet som håller kudden på plats. Detta gör det möjligt för barnet att hitta den mest bekväma positionen och undvika obehag under långa bilresor eller flygningar.

Kudden är också tillverkad av högkvalitativt material som känns mjukt och behagligt mot barnets hud. Den är också lätt att rengöra, vilket är en stor fördel för föräldrar som vill hålla kudden fräsch och ren.

Nackkudde och mjuk leksak i ett

En annan positiv sak är mångsidigheten. Den kan användas som en traditionell kudde för barnet att vila mot, eller så kan den enkelt förvandlas till en mjuk och gosig leksak. Den färgglada designen, beroende på vilken figur du beställer, och de söta detaljerna gör den till en rolig och attraktiv lekkamrat för barnet.

Specifikationer

Längd: 34 cm
Bredd: 27 cm
Höjd: 11,9 cm
Vikt: 299 gr
Material: Minnesskum
Tvättbar: Ja (avtagbar klädsel)
Färger: Blå, Grå, Rosa

För- och nackdelar med Gentlepaw 

Fördelar

 • 4,3 i betyg hos Amazon från över 280 användare
 • Anpassningsbar för bekväm position
 • Mjukt och behagligt material
 • Optimalt stöd och komfort
 • Mångsidighet som både nackkudde eller leksak

Nackdelar

 • Kan bli lite varmt om nacken under varma sommardagar

Köp här:

J-pillow – Bästa nackkudde för fönsterplats

Resekudden J-Pillow är också en innovativ och praktisk lösning för resenärer som söker komfort under långa resor. Den har en unik design, utformad som bokstaven ”J”, för att erbjuda ett utmärkt stöd för huvud, nacke och haka.

Ergonomisk och ger stöd på flera ställen

Den ergonomiska utformningen av J-Pillow möjliggör flera stödområden. Kudden ger ett bekvämt stöd för huvudet som en vanlig kudde och du kan välja att luta dig bakåt eller åt sidan i flyg eller bil vid en fönsterplats. Själva formen ger också stöd åt halsen, nacken och hakan så att du får en bekväm position när du sitter i en flygstol eller i baksätet på en bil.

J-Pillow resekudden är också användbar för personer med sömnproblem eller nackbesvär. Dess unika form och mjuka material ger ett optimalt stöd för att minska spänningar och främja en avslappnad sömn. Den kan enkelt justeras för att passa individuella behov och preferenser.

Härligt mjuk och i behändig storlek

Resekudden är tillverkad av högkvalitativt material som ger en mjuk och behaglig känsla mot huden. Den är även lätt att rengöra och kan enkelt tvättas i maskin. Den kompakta storleken gör det möjligt att enkelt bära med sig den i handbagaget eller i en ryggsäck utan att ta upp för mycket plats.

Specifikationer

Längd: 30,5 cm
Bredd: 25,4 cm
Höjd: 17,8 cm
Vikt: 231 gr
Material: Minnesskum
Tvättbar: Framgår ej
Färger: Blå

För- och nackdelar med J-pillow

Fördelar

 • 4,1 i betyg hos Amazon från över 1900 användare
 • Perfekt för dig som sover åt sidan på flyg, tåg eller bil
 • Mjuk och ergonomisk
 • Optimalt stöd för huvud, nacke och haka
 • Kompakt storlek för att ha med på resa

Nackdelar

 • Inte lika praktisk som en vanlig nackkudde vid byte av position

Köp här:

Ostrich pillow – Bästa valet om du vill sova

Ytterligare en innovativ produkt är Ostrich Pillow resehuvudkudde. Den har en mycket annorlunda, smart design som är väl genomtänkt för att ge användaren en avkopplande sömnupplevelse.

En täckande huva som blockerar ljud och ljus

Kudden är tillverkad av högkvalitativt material som känns mjuk och behaglig mot huden. Produkten är utformad som en formad huva som täcker större delen av huvudet och ger stöd åt nacken. Materialet ger också ett bra resultat i att både blockera ljud och ljus för att skapa en lugn miljö för att koppla av.

Vilken sovposition du vill

Med den smarta designen kan du välja att sova i vilken position du vill. Du kan till och med sitta vid ett skrivbord och luta dig fram på bordet för att ta en liten tupplur. För en mer bekväm position eller om du är kall om händerna kan dessa stoppas in i huvan genom två öppningar.

Specifikationer

Längd: 40,5 cm
Bredd: 28,5 cm
Höjd: 11,2 cm
Vikt: 299 gr
Material: Viskos och mikropärlor
Tvättbar: Handtvätt
Färger: Grå

För- och nackdelar med Ostrich pillow

Fördelar

 • Praktisk för den som vill sova i valfri position
 • Blockerar ljus och ljud mycket bra
 • Ger god komfort

Nackdelar

 • Kan kännas stor och klumpig
 • Modellen är lite väl utstickande om man inte gärna vill synas
 • Inget för den klaustrofobiska personen

Köp här:

Bra att tänka på vid köp av nackkudde

När det kommer till att välja en kudde som passar just dig och dina behov, finns det några viktiga faktorer att ha i åtanke. Att ha rätt modell kan göra en stor skillnad för din sömnkvalitet och komfort, särskilt om du lider av nackbesvär. Här i vår guide går vi igenom några saker som hjälper dig att ta rätt beslut när du ska köpa en nackkudde.

Storlek och form

Det är viktigt att välja en modell som är anpassad till din hals och sovstil. Nackkuddar kommer i olika storlekar och former, så se till att hitta en som passar just din nacke och huvud. En kudde som är för hög till en kort hals eller tvärtom kan leda till obekväma sovpositioner och ökad spänning i nacken.

Fyllning och fasthet

Det finns olika typer av fyllning, som exempelvis memory foam, små kulor eller luft för uppblåsbara alternativ. Det är viktigt att välja en fyllning som ger tillräckligt med stöd och samtidigt är bekväm för dig.

Vissa föredrar en fast modell medan andra föredrar en mjukare variant.

Ergonomisk design

En kudde med en ergonomisk design kan bidra till att avlasta trycket på nacken och förhindra spänningar. Titta efter kuddar som har en form som stöder nackens naturliga kurva och ger stabilitet åt huvudet. En ergonomisk nackkudde kan hjälpa till att lindra smärta och ge en mer avslappnad sömnupplevelse.

Frågor & Svar

Varför ska man använda en nackkudde?

En nackkudde ger stöd och lindrar spänningar i nacken och axlarna. Den främjar korrekt nackställning och minskar risken för smärta och styvhet. Dessutom kan den förbättra sömnkvaliteten och ge avslappning under resor.

Finns det nackkuddar för barn?

Kuddarna kan användas av de flesta åldrar, men det är viktigt att välja rätt typ och storlek för barn. För små barn bör man använda särskilda nackkuddar som är utformade för deras behov och säkerhet. Vi har med en bra modell för barn i vår bäst i test.

Hur rengör man en nackkudde?

Det beror på typen av nackkudde. De flesta har avtagbara och tvättbara överdrag som kan tvättas i maskin. För kuddar utan avtagbart överdrag kan du använda en mild rengöringslösning och en fuktad trasa för att torka bort smuts eller följa tillverkarens anvisningar för rengöring.

Källor

Vi har framförallt utgått från recensioner från faktiska köpare (Amazon och andra butiker) av nackkuddar.

Liknande artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *